1-jarig bestaan Gezond Natuur Wandelen

Olga de Wit May 11, 2017 636 keer bekeken 0 comments

Gezond Natuur Wandelen viert in mei haar 1- jarig jubileum. Al een jaar lang is er dankzij een enthousiaste groep vrijwilligers elke week een gratis, aantrekkelijke wandeling langs groene routes in Egmond Binnen en omgeving.

Elke vrijdag staan er om 10.00 uur vrijwilligers klaar om vanuit Dorpshuis De Schulp te vertrekken. Met groot succes want het aantal deelnemers groeit gestaag. Elke keer lopen er 12 – 20 mensen mee! De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die meer willen bewegen, maar iedereen die wandelen met een groep leuk vindt, is van harte welkom. Het mooie weer komt eraan, doe ook gezellig mee!

Wandelen in de natuur is goed voor een mens

Het doel van Gezond Natuur Wandelen is om samen met mensen, die uit zichzelf om wat voor reden dan ook wat minder bewegen, minstens een keer per week een wandeling van een uurtje te maken in en rond Egmond Binnen. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je meer beweegt er enorme gezondheidswinst geboekt kan worden en de kans op een chronische ziekte sterk afneemt. En je voelt je ook veel beter! Wandelen in het groen versterkt deze effecten nog. En het is, zo zeggen de deelnemers, vooral ook heel gezellig.

Er wordt gewandeld in een rustig tempo. Twee vrijwilligers begeleiden de wandeling. De route varieert. Er wordt ook kort iets verteld over de natuur die we tegenkomen onderweg. Deelname is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden.

Wekelijkse wandelingen

Iedereen kan elke week deelnemen aan een wandeling van een uur in de natuur van Egmond Binnen.

Na afloop kan er gezellig koffie met elkaar worden gedronken. De wandelingen zijn gratis, voor de koffie moet wel worden betaald (gereduceerde prijs).

Doe mee!

De zomer komt er aan. Ook zin om met een groep te wandelen? Wandel gezellig mee, goed voor gezondheid en welzijn. Welkom! Meer informatie op www.gezondnatuurwandelen.nl.

0  Comments